GREEN DAY’S AMERICAN IDIOT

Sommerens brag af en musical baseret på Green Day’s ikoniske album

Husker du kæmpehitsene “When September Ends” og “Boulevard of Broken Dreams”? Eller hvad med ”Holiday”, ”Good Riddance” eller ”21 Guns”? Oplev endelig den anmelderroste musical i Østre Gasværk Teaters smukke rammer med Green Day’s melodiske sange på engelsk. Green Day med forsanger Billie Joe Armstrong i spidsen har selv omdannet succesalbummet til en rørende, rå og smuk fortælling.

En moderne dannelsesrejse, hvor vi følger tre mænd, deres drømme, ensomhed og jagt efter fællesskabet. Kontrasterne mødes i en storslået scenografi og hæsblæsende sceneshow, når de smukke melodier udfolder sig, spillet af et live rockband sammen med en strygertrio og et stjernespækket cast.

Green Day’s American Idiot har gået sin sejrsgang verden over – fra Broadway i New York til turneer verden over. Sidst forestillingen spillede i Danmark, kvitterede B.T. med 6 stjerner og kaldte det ”Det fedeste show i byen”.

Glæd jer til at opleve det svenske rockfænomen Viktor Norén overfor Danmarks ukronede musicaldiva Julie Steincke, samt Johannes Nymark, Anders Gjesing, Ksenia Timoshenko og de unge stjernetalenter Johanne Milland og  Diluckshan Jeyaratnam.

Vi har savnet jer – og glæder os til at se jer til live oplevelser I teatersalen til sommer igen!

For første gang bliver det i 2021 muligt at se den prisbelønnede punkrockmusical ”Green Day’s American Idiot” i en dansk teatersal. En fortælling om modløshed og frygt set gennem tre unge mænd, deres liv og problemer med ensomhed og jagten på fællesskabet i en rus af alkohol og hårde stoffer. 

Det amerikanske band Green Day er kendt for deres vrede og guitartunge punkrock, og det er forsangeren selv, Billie Joe Armstrong, der har omdannet det ikoniske succesalbum ”American Idiot” fra 2004 til denne musical, der har gået sin sejrsgang verden over – fra Broadway i New York til turneer i Sydamerika og Australien, England og Irland.

Det anmelderroste album er stærkt personligt og politisk og blev skabt i et desillusioneret USA i årene, hvor millioner af unge amerikanere blev sendt i krig i Irak og Afghanistan. ”American Idiot” er verdenskendt for store hits som ”Wake Me Up When September Ends”, der senere blev dedikeret til ofrene for terrorangrebet 11. september 2001 og orkanen Katrina i New Orleans i 2005.

Green Day har selv brugt begrebet ”punkrock-opera” om musicalen. Handlingen tager udgangspunkt i den fiktive forstad Jingletown, hvor vennerne Johnny, Will og Tunny forsøger at slippe ud af forstadens konforme livsstil, væk fra deres forældres strikse regler. Et forstadsliv, hvor fristelserne fra alkohol og stoffer ligger lige for. Mens Will bliver i hjembyen og forsøger at få et liv til at hænge sammen med sin gravide kæreste, rejser Johnny og Tunny til storbyen i håbet om at finde lykken.

Glæd jer til at høre alle de kendte sange fra American Idiot som ”Boulevard of broken dreams” og ”Wake me up when September ends” – plus et par overraskelser undervejs. 

I hovedrollerne ses den svenske rockmusiker Viktor Norén og de danske skuespillere Johannes Nymark, Rikke Hvidbjerg og Diluckshan Jeyaratnam.

”Green Day’s American Idiot” har premiere 26. juni 2021.  Rigtig god fornøjelse.

KØB BILLETTER

CREATIVE TEAM

Instruktør / koreograf Tim Zimmermann
Medinstruktør Carsten Friis
Scenograf Benjamin la Cour
Kapelmester Mikkel Gomard
Lyddesign Tim Høyer/Whatsounddesign
Lysdesign Jonas Bøgh
Maske/paryk Camilla Kreutzmann
Kunstnerisk leder Thomas Bay
Producent Heltemus ApS v/ Tine Kronborg Hansen

BAND

Forestillingens liveband består af otte fremragende musikere, kendt fra utallige konstellationer inden for rock, pop og underholdning.

HELTEMUS

Heltemus er nærværende scenekunst, der tager socialt ansvar. Vi er et produktionsselskab, der er uafhængigt af bestemte teater- og koncertsale. Derfor kan vi med stolthed sige, at vi vælger netop det spillested, som skaber en unik opsætning af det stykke, vi sætter op. 

Teater er den mest intense kulturoplevelse, man kan opleve, fordi bevægelse, dialog og kraftfuld musik går op i en højere lige der foran én i dette øjeblik. Det øjeblik bør alle opleve. Og det er dét, der giver os lysten til at drive og producere store teateroplevelser til den brede befolkning.

I Heltemus passer vi på hinanden. Som kolleger. Som samarbejdspartnere. Og vi passer på publikum. Vi lever i en usikker tid, men vi må ikke lade den usikkerhed afholde os fra at leve. Derfor overholder vi naturligvis til enhver tid myndighedernes gældende retningslinjer og gør plads til leg og glæde.

Heltemus er stiftet i 2015 af direktør Tine Kronborg Hansen. 

Viktor Norén – Johnny

Viktor debuterede i 2004 som forsanger i bandet Sugarplum Fairy. Bandet havde stor succes i blandt andet Tyskland og Japan og turnerede i store dele af Europa. I 2016 dannede han gruppen State of Sound. De klatrede hurtigt op ad hitlisterne. De har pt. over 200 millioner streams. Han både producerer og skriver for andre kunstnere, med stor succes. Han er nu, for første gang, gået sammen med sin bror Gustav Norén. De har netop udgivet et album, som høster store roser i hjemlandet. I 2016 debuterede Viktor i netop American Idiot, i rollen som Johnny.

Johannes Nymark – Will

Johannes er uddannet på DDSKS Musicalakademiet Fredericia og har siden stået på scener rundt om i landet, i en lang række musicals. Heriblandt hovedrollen Aladdin i Disney’s musical, af samme navn. Han har haft roller på både Folketeatret, Det Ny Teater, i Tivoli og så er han bestemt heller ikke ny i Heltemus regi. Her har han medvirket i både Into the Woods og Ghost.
Også på det store lærred har han gjort sig bemærket. Blandt andet for sine roller i; Steppeulvene, Månebrand og Lykke Peer. Senest har man kunnet se ham i hovedrollen som Kasper, i TV2 serien ”Mellem Os”.

Diluckshan Jeyaratnam – Tunny

Diluckshan er uddannet fra DDSKS Musicalakademiet Fredericia. Han har medvirket i TheatreWorks Silicon Valley’s produktion af “Prinsen af Egypten” i Californien, USA, i rollen som Moses. Selv samme rolle, som vi fik lov at opleve ham spille i både Fredericia og København. Denne rolle indbragte ham også én af det års Talentreumertpriser. Siden har vi set ham som Terk i Fredericia Teaters produktion af “Tarzan”, Bobby Stærk i Fredericia Teaters produktion af “Urinetown”, Sigøjnerkongen Clopin i Fredericia Teaters produktion af “Klokkeren fra Notre Dame” og så lægger han stemme til Aladdin i den Danske version af Disney’s Aladdin (Live Action).

Julie Steincke – Whatsername

Julie Steincke blev uddannet i London på The Italia Conti Academy of Performing Arts. Hendes debut var i ensemblet på Oliver på The London Palladium West End, Madame Giry i Phantom of The Opera UK tour, FOSSE European Tour kom til Danmark i 2006 og Spillede Ulla i The Producers på Det Ny Teater. Velma Kelly i CHICAGO på Det Ny Teater, Sally Bowles i CABARET på Fredericia Teater og Revy I Nykøbing Falster mm. Senest skulle hun ha optrådt som Anita i West Side Story på Det Kongelige Teater men grundet Corona er det blevet udsat til 2022.Julie har skrevet musik for Sony i mange år og elsker pop-rock viben så det blir skønt at udforske hendes indre rockmama i AMERICAN IDIOT som whatername og endelig få lov at optræde for et publikum igen.

Anders Gjesing – St. Jimmy

Anders er autodidakt sanger og skuespiller og fik sit gennembrud i rollen som Khashoggi i rockmusicalen We Will Rock You, i Royal Arena, med efterfølgende turné.Tidligere forestillinger tæller bl.a. Skammerens Datter og Jordens Søjler på Østre Gasværk. Miss Saigon, The Producers og Sunset Boulevard på Nørregade Teatret.Nyere opsætninger tæller også Den Evige Ild, på Bellevue Teatret og Midt Om Natten, Tivoli.

Ksenia Timoshenko – Extraordinary Girl

Ksenia er finne og er uddannet fra Balletakademien i Göteborg. Hun har siden sin uddannelse medvirket i diverse koncerter og forestillinger i både Sverige og Finland. Hun edvirkede i den første opsætning af American Idiot. Også dengang, som nu, i rollen som Extraordinary Girl. Efter hendes sidste besøg i danmark, har hun bl.a. medvirket i ”ILYA” på Kulturhuset Stadsteatern, ”Chess” i Helsingfors og ”Spillemand på en tagryg” på Wasa Teater.

Johanne Milland – Heather

Johanne Milland Pedersen er uddannet fra DDSKS Musicalakademiet Fredericia i 2019, hvor hun under uddannelsen bl.a. optrådte med Hjemmeværnets Musikkorps København – både til nytårs- og forårskoncerterne i 2018. Hun har efter sin uddannelse medvirket i Spillemand På en Tagryg på Det Ny Teater (ensemble og understudy Chava), Den Skaldede Frisør hos One and Only Musical Teater (on stage ensemble swing, understudy Tilde og Alexandra). Johanne spiller også med i Anna Emma Haudals nye biograffilm VENUSEFFEKTEN som hovedkarakteren Liv. Filmen har biografpremiere d. 25. December 2021.

Jacob Prüser – Favorit Son, ensemble/understudy Will
Tekst på vej
Emmie Asplund – Ensemble

Emmie debuterede på musicalscenen i 2005 i kommedien Sugar, på Norrbottensteatern. Efter flere opsætninger på både teater og i TV, uddannede hun sig på Balletakademien i Stockholm. Vi har siden bl.a. kunnet se hende i Rock of Ages, på Chinateatern, Spillemand på en tagryg, på Stadsteatern. Begge i Stockholm.
Hun har spillet hovedrollen som Lizzie Borden i rockmusicalen Lizzie på Östgötateatern. Hun har Både medvirket i en svensk- og den danske opsætning af American Idiot. Og siden vi sidst så hende her i Danmark, har hun medvirket i både Evita, Godspell, Matilda og senest Funny Girl.

Cathrine Kronborg Tøt – Ensemble

Cathrine har studeret på KFTS (Københavns Film og Teaterskole) og taget en danseuddannelse på International Dance Academy i Kønehvan og i Los Angeles. Ud over at have koreograferet børne- og ungdomsforestillinger i og omkring Varde, så har hun selv stået på scenen en del gange i 7 Kanten regi. Det tæller bl.a. forestillinger som: Shrek the musical, Cabaret, Fame, My Fair Lady, The Producers, Skønheden og Udyret, Zorro, Chaplin the Musical. Hun har dog flere talenter at skrive på CV’et. Bl.a. Børneinstruktør på Into the Woods og Djævelens Lærling, instruktørassistent og koreografassistent og så har hun også været scripter på både Djævelens lærling og American Idiot.

René Wormark – Offstage Swing

René er uddannet skuespiller i 2012 i København – og har i de seneste år medvirket i familieforestillingen Ronja Røverdatter samt diverse musicals som bl.a. Into the Woods i Glassalen i Tivoli, American Idiot i Den Grå Hal på Christiania samt i 2019 Ghost for Heltemus Productions. Derudover har har han spillet med i ABBA- musicalen Mamma Mia! i Tivolis Koncertsal, som den unge Sky(Frej). René har tidligere medvirket i Kærlighed ved første hik (Tivolis Koncertsal/turné 2018) i rollen som Peter og i The Bodyguard the Musical. René arbejder også som professionel dubber, bl.a. hos SDI, Eurotroll og Camp David og er desuden medstifter af CISPA – Copenhagen International School of Performing Arts. Efter American Idiot, skal René medvirke i Atlantis i Tivoli og på turné.

Mads Æbeløe Nielsen – Ensemble/understudy St. Jimmy

Mads Æbeløe Nielsen er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2006 og var 2017-2020 del af Fredericia Teaters skuespillerensemble. Mads har stået på scenen i forestillinger som ”Prinsen af Egypten, ”Klokkeren fra Notre Dame”, ”Urinetown” ”Legendale”, ”Den lille Havfrue”, ”Esaura”, ”Jukebox” og ” De Tre Musketerer” og har desuden oversat sangtekster til en lang række forestillinger, samt været forfatter på manuskriptet til ”Seebach” og ”Shu-Bi-Dua”.

Daniel Trelborg Hansen – Ensemble

Daniel er uddannet fra DDSKS Musicalakdemiet Fredericia. Han har medvirket i flere produktioner rundt omkring i landet, senest spilledehan Lord William Cecil I Den evige ild på Bellevue teatret. Andre forestillinger han har medvirket i er bla. som Thorkild i Kærlighed ved første hik, Klokkeren fra Notre Dame, Prinsen af Egypten. Han glæder sig til at vende tilbage til American Idiot som han også var en del af i 2017.

Katrine Skovbo – Ensemble

Katrine Skovbo har arbejdet på nogen af landets største musicalproduktioner, siden hun blev færdig på DDSKS Musicalakademiet Fredericia i 2014.
Hun har erfaring som ensemble, understudy og swing fra produktioner som Klokkeren fra Notre Dame, Saturday Night Fever, Seebach the musical og Prinsen af Egypten.
Hun har også erfaring som alternerende fra Tarzan the Musical hvor hun alternerede rollen Kala.

Eric Hallengren – Ensemble

Eric er oprindeligt fra Sverige og er uddannet fra Performing Arts School i Göteborg. Siden har han taget en MA i Musical Theatre fra Royal Welsh College of Music and Drama. Han har bl.a. spillet Anthony i Sweeney Todd for The Richard Burton Company i Wales, medvirket i flere gallakoncerter – deriblandt en hyldestkoncert til Dame Shirley Bassey. I 2017 var han også en del af det originale cast af American Idiot, sidste gang den blev sat op. Herefter vente han tilbage til England, nærmere bestemt West End, hvor han medvirkede i ”Bat out of Hell”. Seneste produktion var ”Så Som i Himlen” i Stockholm.

Ny premieredato 26/6 2021

KØB BILLETTER